Prezentare

În zilele de 9 și 10 martie, Asociația Cultură prin Muzică organizează Atelierele de lucru cu emoțiile, la Universitatea Națională de Muzică București. Atelierele vor fi susținute de Véronique Aeschimann, profesor titular la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva. 

Atelierele se adresează profesioniștilor din domenii artistice și non-artistice – cadre didactice, terapeuți, asistenți sociali, muzicieni, studenți UNMB, dansatori, actori.

Atelierul 1: Atelier de lucru cu emoțiile

Atelierul 1: Atelier de lucru cu emoțiile

Sâmbătă, 9 martie, 18:00 – 20:00

UNMB, salile 9 si 21

 

Îndrăznește să ieși din mediul tău obișnuit de predare și să aduci teatrul de expresie ca modalitate de intervenție, prin utilizarea diferitelor mișcări corporale.

Simțiți-vă liberi să exprimați ceea ce simțiți și folosiți această libertate în predarea voastră.” (Véronique Aeschimann)

 

Acest atelier va implica lucrul cu corpul și cu arta teatrală pentru a ne regăsi libertatea existentă în fiecare dintre noi, de a ne exprima emoțiile prin intermediul corpului. Cu sprijinul muzicii, vom fi invitați să improvizăm, să ne jucăm, să dansăm…să râdem și să îndrăznim!

Cost : 120 ron

Durata : 2h 

Numărul maxim de participanți : 35 pers.

Atelierul 2: Mișcarea se află în centrul învățării (Metoda RMTi)

Atelierul 2

Mișcarea se află în centrul învățării (Metoda RMTi)

Duminică, 10 martie, 14:00 – 17:00

UNMB, salile 9 si 21

RMTi (Rhythmic Movement Training International) este o metodă bazată pe reflexe arhaice, mișcări pe care bebelușii le fac în mod natural. Atunci când aceste reflexe nu ating maturitatea neurologică deplină, rezultatul poate fi agitația, problemele de atenție, dificultățile de învățare și de autocontrol. În cadrul acestui atelier, voi explica în linii mari această metodă și voi da câteva sfaturi despre cum să îi ajutăm pe copii sa gestioneze dificultățile lor.

Participantii vor primi indicații pentru a-i ajuta pe copiii cu care lucrează. Este un atelier de informare pentru a înțelege de unde vin dificultățile de învățare și câteva idei de aplicat în cadrul lecțiilor pentru a-i ajuta pe copii. Atelierul nu-și propune să ofere rețete pentru a rezolva aceste probleme, ci detectarea și înțelegerea originii problemelor de învățare.

Mișcările în cadrul RMTi (Rhythmic Movement Training International) se bazează pe replicarea mișcărilor pe care sugarii le fac în mod natural. În sesiunile RMT lucrăm pentru a utiliza aceste mișcări pentru a integra reflexele, astfel încât învățarea, comunicarea, comportamentul, starea emoțională și starea generală de bine să aibă oportunitatea de a fi accesate și dezvoltate. RMTi este o modalitate eficientă de a ajuta în cazul simptomelor de ADHD, dificultăți de învățare, autism și dezechilibre comportamentale/emoționale.

Cost : 180 ron

Durata : 3h

Numărul maxim de participanți : 35 pers.

Profesor specialist, acreditat de Institutul Jaques-Dalcroze Geneva

Véronique Aeschimann este profesor titular la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva unde susține Atelierele de creativitate bazate pe improvizație teatrală și corporală, care integrează diferite exerciții despre emoții. În cadrul acestor ateliere, a creat numeroase spectacole pentru copii și adolescenți. A studiat chitara și fagotul la Montreal și a obținut un Master în Ritmica Dalcroze la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva în 1998.



Înscriere și detalii practice

Înscrierile se fac direct pe site-ul asociației sau la adresa de email info@culturaprinmuzica.ro. Participanții care nu activează în domeniul muzical trebuie să aibă noțiuni muzicale de bază pentru a se înscrie la acest seminar.

Atelier 1: 120 RON (2h)

Atelier 2: 180 RON (3h)

Cei care doresc să participe la ambele ateliere vor plăti doar 275 lei. 

Plata taxei de participare se face direct în contul Asociației Cultura prin Muzica – RO63INGB0000999911149442
BANCA: INGB Centrala
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

În cazul în care solicitați factură, vă rugăm să ne trimiteți detaliile de facturare pe adresa de email info@culturaprinmuzica.ro.

Pentru detalii și informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email info@culturaprinmuzica.ro și la numărul de telefon 0730123857.

Ateliere organizate de Asociația Cultură prin Muzică și Institutul Jaques-Dalcroze Geneva în cadrul programului de formare continuă Certificatul Dalcroze în România (CDR) – www.dalcroze.ro.

Parteneri: Asociatia Muziconexiuni, RRM – Radio România Muzical, UNMB – Universitatea Națională de Muzică București
Sponsori: Slavia Pharm, Cosmovici Intellectual Property