Cultură prin Muzică / Culture through Music a fost mai înainte de toate un proiect internațional în care instituții și ONG-uri din trei țări – Islanda, Ungaria și România – și-au propus să prezinte la București trei metode de educație muzicală de tip activ cunoscute la nivel mondial – Kodaly, Dalcroze și Orff – cu beneficiile și aplicabilitatea lor în diverse domenii, nu doar în cel muzical.

Timp de un an de zile, 2015-2016, acest proiect inițiat și coordonat de Oana Cosmovici, dezvoltat și implementat de Arcub, a oferit 12 evenimente – două conferințe și 10 ateliere – susținute de formatori internaționali la București. Succesul a depășit orice așteptări, proiectul numărând peste 300 de participanți activi – cadre didactice, studenți ai Universității Naționale de Muzică București, terapeuți și asistenți sociali, muzicieni.
A fost primul proiect de talie internațională dedicat informării și formării în domeniul educației si al pedagogiei muzicale de tip activ din București și din țară!

Motivați de acest succes și din dorința de a oferi constant formări profesionale și evenimente de calitate pentru cei interesați de acest domeniu, dar și pentru publicul larg, am fondat Asociația Cultură prin Muzică.

Prin programele ei ne propunem să promovăm educația muzicală ca resursa de dezvoltare personală, socială și culturală.
Credem că muzica este o resursă extraordinară, un mediu și nu doar un mijloc, de învătare, trasmitere și comunicare a valorilor umane acum și pentru totdeauna.

Vă invităm cu drag să participați la programele și/sau evenimentele propuse de asociație și sperăm ca împreună să creăm un loc în care muzica să fie bucurie împărtășită între oameni.

Echipa Cultură prin Muzică