Asociația Cultură prin Muzică organizează Ateliere Pedagogice Dalcroze în zilele de 12, 19, 26 februarie 2023. Atelierele sunt susținute de profesor Adriana Ausch (Longy School of Music of Bard College, Cambridge USA). 

„Pregătiți-vă să redescoperiți bucuria de a învață prin joc și mișcare, să redescoperiți frumusețea muzicii!” (profesor Adriana Ausch)

Program

12, 19 februarie: ATELIERE DEDICATE CADRELOR DIDACTICE DIN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR

26 februarie: ATELIER DEDICAT PROFESORILOR DE MUZICĂ

Participanții vor experimenta prin exerciții vocale, de mișcare, si de ritm revizuirea noțiunilor de baza in educația muzicala:

  • Tempo, Ritm, Măsură, Fraza muzicală
  • Solfegiu – Elemente de bază 

Înscrieri

 Taxa de participare este de 50 lei / atelier online (2h). Pentru detalii și informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email info@culturaprinmuzica.ro și la numărul de telefon 0730123857. Linkul de Zoom pentru fiecare atelier va fi trimis participanților după confirmarea înscrierii. 

Profesor formator

PROF. ADRIANA AUSCH, M.M.D., M.M.V.P., Dalcroze Certificate, Dalcroze License

Profesor la Tufts University Boston, SMC College Maine, Longy School of Music Cambridge

Nu predați doar muzică, ci predați frumosul!

Pasionată de artele care includ mișcarea, de muzică și de artele vizuale, Prof. Adriana Ausch a găsit în educația Dalcroze spațiul în care își exprimă abordarea renascentistă a tuturor artelor. A obținut un master in Dalcroze (M. M. Dalcroze), Certificatul și Licența Dalcroze  precum și un master în interpretare vocală (M. M. Vocal Performance) la Longy School of Music of Bard College in Cambridge, Massachusetts,  în Statele Unite ale Americii. 

Prof. Ausch este membră a Professional Development Committee of Dalcroze Society of America și președinta New England Dalcroze Chapter si Dalcroze Chair la Winchester Community Music School, Winchester. 

În ultimii 20 de ani, Profesor Ausch a predat disciplinele Dalcroze pentru elevi și studenți de toate vârstele, de la 3 la 75 de ani, la Tufts University, Boston, la Winchester Music School, Winchester, Southern Maine Community College in Maine, Longy School of Music, Cambridge.

Începând din 2001, Prof.Adriana Ausch predă Solfegiu, Ritmică (Eurhythmics), Improvizație, Plastique Animée și Pedagogie Dalcroze în cadrul Programului Profesional Dalcroze dezvoltând noi cursuri inspirate de Dalcroze pentru studenții de la Longy School atât la nivel de licență, cât și la nivel de masterat.

Printre cursurile create de Adriana Ausch se numără Eurhythmics Lab, Improvizație pentru cântăreți, Muzică și arhitectură, Introducere în Dalcroze și Cabaret Collage.

 Născută în  România, Adriana Ausch a studiat pianul clasic la Școala de Muzică din Târgu- Mureș și a obținut un masterat în arhitectură și urbanism la Institutul Ion Mincu din București. În paralel cu cariera sa de arhitect și scenograf, a devenit cântăreață și compozitoare abordând mai multe stiluri muzicale. Adriana Ausch a apărut la emisiuni de televiziune și radio, a întreprins turnee în România și a lansat un CD în Germania, unde a locuit înainte de a se muta la Boston. În România, Adriana Ausch a obtinut premii în calitate de cantautoare și a făcut parte din mișcarea românească folk.

După ce a practicat arhitectura în România și Germania, în prezent stabilită la Boston, Adriana Ausch și-a dedicat cariera muzicii și disciplinelor Dalcroziene.

În toți acești ani, Adriana Ausch și-a continuat cariera artistică, concertand la Boston, în România și Germania, abordând un repertoriu eclectic, de la baroc francez la cabaret.

Organizator

Asociația Cultură prin Muzică are ca scop principal prezentarea, difuzarea și dezvoltarea pedagogiilor muzicale de tip activ în România și în țările din spațiul sud-est european. Activitatea de bază o reprezintă organizarea de:

  •   ateliere și seminarii / conferințe / stagii pentru prezentarea diferitelor metode muzicale de tip activ – Kodaly, Dalcroze, Orff etc – în cadrul școlilor superioare de muzică ;
  •   formări profesionale adresate profesorilor de muzică / muzicienilor / învățătorilor și educatorilor / terapeuților;
  •   evenimente / concerte / spectacole muzicale dedicate prezentării și promovării muzicii ca factor cultural și social de mare valoare.

Asociația Cultură prin Muzică organizează constant, în parteneriat cu instituții și alte organizații non-guvernamentale, Seminarii practice de pedagogie muzicală de tip activ. Aceste cursuri de formare profesională sunt susținute de profesori specialiști internaționali, certificați în metodele pe care le predau.

Din iulie 2021, Asociația Cultură prin Muzică organizează în parteneriat cu Institutul Jaques – Dalcroze Geneva, programul de formare continuă Certificatul Dalcroze în România (CDR), aflat, în prezent, la a doua ediție (www.dalcroze.ro).

 

Organizator: Asociația Cultură prin Muzică 

Susținători: Slavia Pharm, Cosmovici Intellectual Property