Pentru a vă oferi o experiență mai accesibilă și mai bine adaptată nevoilor voastre, am regândit structura atelierelor. Vă propunem o combinație de sesiuni online și ateliere fizice, gândite pentru a valorifica ritmul, mișcarea și expresivitatea în cel mai eficient mod:

Ateliere online

Vinerea, între 19:00-20:30, pe Zoom:

  • 13 decembrie
  • 10 și 24 ianuarie
  • 7 și 21 februarie
  • 7 martie

Atelierele online vor fi urmate de o serie de Ateliere fizice în Târgu Mureș,  Cluj-Napoca și București. 

Obiective

Pe parcursul atelierelor, participanții vor descoperi diferite fațete ale pedagogiei muzicale active Dalcroze pe care le pot corela cu noțiunile programei pentru muzică și mișcare din România.

Pedagogia Dalcroze pentru elevi cu vârsta între 3 și 14 ani introduce muzica împreună cu mișcarea: valorizarea cântecelor prin mișcare, exerciții de concentrare, coordonare, expresie, și dezvoltare corporală prin muzică.

Programul conține:

  • Scurta prezentare teoretica a pedagogiei Dalcroze și a creatorului ei, Emile Jaques-Dalcroze;
  • Explorarea prin mișcare a câtorva elemente ale ritmului: bătaia, ritmul, măsura și fraza muzicală folosind cântecele din folclorul copiilor, muzica clasică, muzica de film, etc.;
  • Introducerea notației muzicale/Exerciții pentru dezvoltarea auzului muzical;
  • Repertoriu de jocuri ritmice pentru copii și adolescenți;
  • Jocuri de improvizație ritmică;
  • Explorarea legăturilor dintre artele plastice, poezie, muzică și mișcare;
  • Idei de spectacole și serbări festive.

Profesor Adriana Ausch - Longy School of Music of Bard College in Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii

PROFESOR ADRIANA AUSCH, M.M.D., M.M.V.P., Dalcroze Certificate, Dalcroze License

Nu predați doar muzică, ci predați frumosul !

Pasionată de artele care includ mișcarea, de muzică și de artele vizuale, Prof.Adriana Ausch a găsit în educatia Dalcroze spațiul în care își exprimă abordarea renascentistă a tuturor artelor. A obținut un master în pedagogia Dalcroze (M.M.Dalcroze), Certificatul si Licenta Dalcroze  precum și un master în interpretare vocală (M.M.Vocal Performance) la Longy School of Music of Bard College in Cambridge, Massachusetts, Statele Unite ale Americii.

Prof. Ausch este membră a Professional Developement Committee of Dalcroze Society of America (https://dalcrozeusa.org) și președintă a New England Dalcroze Chapter și Dalcroze Chair – Winchester Community Music School, Winchester.(https://winchestermusic.org).

În ultimii 20 de ani, Profesor Adriana Ausch a predat ritmica Dalcroze pentru elevi și studenți de toate vârstele, de la 3 la 75 de ani, la Tufts University (Boston), Winchester Music School (Winchester),  Southern Maine Community College (Maine), Longy School of Music (Cambridge).

Începând din 2001, Prof. Adriana Ausch predă Solfegiu, Ritmică (Eurhythmics), Improvizație, Plastique Animée și Pedagogie Dalcroze în cadrul Programului Profesional Dalcroze. În cadrul acestui program, a dezvoltat noi cursuri inspirate de Dalcroze pentru studenții de la Longy School atât la nivel de licență, cât și la nivel de masterat.

Printre cursurile  create de Adriana Ausch se numară Eurhythmics Lab, Improvizație pentru cântăreți, Muzică și arhitectură, Introducere în Dalcroze și Cabaret Collage.

Născută în  România, Prof. Adriana Ausch a studiat pianul clasic la Școala de Muzică din Târgu- Mureș și a obținut un masterat în arhitectură și urbanism la Institutul Ion Mincu din București. În paralel cu cariera sa de arhitect și scenograf, a devenit cântăreață și compozitoare abordând mai multe stiluri muzicale. A apărut la emisiuni de televiziune și radio, a întreprins turnee în România și a lansat un CD în Germania, unde a locuit înainte de a se muta la Boston. In România, Adriana Ausch a obținut premii în calitate de cantautoare și a făcut  parte din mișcarea românească folk.

După ce a practicat arhitectura în România și Germania, în prezent stabilită la Boston, Adriana Ausch și-a dedicat cariera muzicii și disciplinelor Dalcroziene.

Înscriere și detalii practice

Taxa de participare pentru cele 6 ateliere online este de 450 RON / participant.

Înscrierea la atelierele Dalcroze se face prin intermediul formularului disponibil pe pagina programului. Vă rugăm să bifați în formular atelierul la care doriți să faceți înscrierea. 

Taxa de participare se achită în contul Asociația Muziconexiuni,

IBAN RO62INGB0000999912072803, cu menționarea numelui și a prenumelui persoanei participante, iar ca referința Atelier + București+ 2024.

Toți participanții sunt rugați să vină în ținută lejeră, care să faciliteze mișcarea (inclusiv încălțăminte de interior sau desculți).

Pentru detalii și informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email info@culturaprinmuzica.ro și la numărul de telefon 0730123857.

Ateliere organizate de Asociația Cultură prin Muzică și Asociația Muziconexiuni 

Parteneri: ARCUB, RRM – Radio România Muzical, Asociația Muziconexiuni

Susținători: Cosmovici Intellectual Property, Slavia Farm