Prezentare
După ecoul pozitiv al edițiilor anterioare, spectacolul performativ „Două lumi care se intersectează: muzica și dansul”revine cu o nouă reprezentație plină de emoție și spontaneitate. Pe 12 aprilie, de la ora 19:00, Universitatea Națională de Muzică din București devine spațiul unui dialog artistic viu, unde improvizația unește dansul și muzica într-o experiență unicat.
Trei artiști de renume internațional vor transforma scena într-un laborator al creativității:
- Jean-Marc Aeschimann (pian) – muzician, pedagog, specialist în metoda Dalcroze
- Thierry Hochstätter (percuție) – percuționist al companiei Ballets Béjart
- Simona Paraschivu (coregrafie, dans) – dansatoare, coregrafă și profesor de dans clasic și contemporan
Lor li se alătură profesioniști înscriși la Certificatul Dalcroze în România, care și-au dezvoltat abilitățile de improvizație sub ghidajul lui Jean-Marc Aeschimann.
O conversație artistică autentică
„Muzica…sunete, mișcare, o limbă vie. Fiecare dintre noi folosește propriul vocabular și experiența sa pentru a experimenta și a oferi un cadou celorlalți. În aceste momente unice, spectatori și actori se lasă surprinși și răspund unul altuia. Este despre împărtășire, reacție, dăruire. Muzica și dansul sunt două modalități de exprimare care inițiază un dialog.” Jean-Marc Aeschimann, iniţiatorul proiectului „Două lumi care se intersectează”
Jean-Marc Aeschimann este profesor specialist și Directorul Programului Certificatul Dalcroze în România, fost profesor titular la Haute école de musique din Geneva și la Institutul Jaques-Dalcroze Geneva timp de peste 30 de ani și dirijor al corului Arte Musica Geneva Thonex timp de 27 de ani. A susținut workshop-uri în lumea întreagă, bazate pe fundamentele pedagogiei Dalcroze (ancorare și mișcare corporală, interpretare muzicală, improvizație muzicală) în ideea de a readuce în atenție esența muzicii: un mijloc autentic de expresie și de comunicare. Pe lângă activitatea pedagogică Jean – Marc Aeschimann concertează (improvizație muzicală) împreună cu Thierry Hochstätter.
Thierry Hochstätter este percuționist în cadrul companiei Ballets Béjart şi directorul artistic al companiei Citypercussion. A compus pentru Maurice Béjart, Roland Petit şi a colaborat cu artişti precum Youssou N’Dour, Zizi Jeanmaire şi Catherine Ribeiro. În paralel cu activitatea de artist, susţine workshop-uri de percuţie în mediul privat şi academic.
Simona Paraschivu – Coregraf, dansator și profesor titular de dans clasic și contemporan la Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”. A absolvit Liceul de coregrafie ”Floria Capsali”, apoi și-a continuat studiile de licență și master la Universitatea de Teatru și Film „I.L. Caragiale”. A colaborat ca dansator, coregraf sau profesor în diferite proiecte artistice cu instituții precum: Opera Națională Română, Teatrul Godot, Teatrul Bulandra, Teatrul Mic și Centru Național al Dansului din București.
Înscriere și detalii practice
„Două lumi care se intersectează” este mai mult decât un spectacol – este o explorare artistică în care fiecare mișcare sau sunet ia naștere în timp real, inspirat de energia momentului. Dansul contemporan fuzionează cu stiluri muzicale diverse, creând o experiență dinamică, imposibil de replicat.
Publicul este invitat nu doar să privească, ci să simtă, să descopere și să se lase surprins de magia improvizației.
Data: 12 aprilie
Ora: 19:00
Locație: Universitatea Națională de Muzică din București, Sala George Enescu
Durata : 1 h
Accesul este gratuit, cu rezervare.
Rezervările se pot face direct pe site prin completarea formularului sau la adresa de email info@culturaprinmuzica.ro.
Organizatori: Asociația Cultură prin Muzică, Asociația MuziConexiuni în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București
Cu sprijinul: RRM – Radio România Muzical, CulturED
Susținători: Cosmovici Intellectual Property