Desfășurat în perioada 1 – 18 Iunie 2022, turneul  “Marimba – The Journey” va oferi publicului întâlnirea cu marimba, unul dintre cele mai fascinante și totodată prea puțin cunoscute instrumente. Turneul național “Marimba – The Journey” începe pe 1 iunie, la Mediaș, cu un prim recital susținut în deschiderea Stagiunii Orgelsommer 2022

Concertul are loc în Biserica Evanghelică “Sf. Margareta” din Mediaș, de la ora 19:00. Urmează apoi recitaluri la Bistrița (2 iunie), Sibiu (3 iunie), Brașov (4 iunie), Pitești (10 iunie), Timișoara (16 iunie), Sinaia (17 iunie) și București (18 iunie)

Irina Rădulescu, singurul artist român din generația tânără dedicat acestui instrument, va explora sonoritățile magice ale marimbei solo, într-un program alcătuit din lucrări semnate de compozitori consacrați în spațiul internațional precum Keiko Abe, Gene Koshinski, Jovan Nebojsa Zivkovic, Anna Ignatowicz-Glinska sau John Psathas, dar și lucrări dedicate acestui eveniment de către trei compozitori români tineri: Sebastian Androne-Nakanishi, Andrei Petrache și George Păiș.

Irina Rădulescu este un artist neobosit, dedicat percuției și în special marimbei, instrument ce deja a consacrat-o, atât ca solistă, cât și în diferite ansambluri camerale și ca membru al orchestrelor simfonice din România. Laureată a mai multor competiții internaționale, Irina Rădulescu a primit în anul 2018 diploma și bursa de excelență pentru întreaga activitate – din partea Universității Naționale de Muzică București. Cu o prezență scenică și o maturitate artistică cuceritoare, Irina Rădulescu este invitată la festivaluri prestigioase de muzică cultă contemporană, ca solistă și membră a duo-ului PERCUSSIONescu, singura formație camerală de percuție din România, axată pe instrumente melodice de percuție, respectiv marimba și vibrafonul.

 

Datele turneului:

1 Iunie, ora 19:00 – Mediaș, Biserica Evanghelică “Sf. Margareta”

2 Iunie, ora 19:00 – Bistrița, Palatul Culturii

3 Iunie, ora 19:00 –  Sibiu,  Biblioteca Astra

4 Iunie, ora 18:00 – Brașov, Sala Patria

10 Iunie, ora 19:00 – Pitești, Centrul Multifuncțional

16 Iunie, ora 19:00 – Timișoara, Sala Capitol

17 Iunie, ora 19:00 – Sinaia, Casino

18 Iunie, ora 19:00 – București, Teatrul Odeon (Sala Studio)

 

Detalii despre fiecare concert găsiți și pe pagina de facebook Asociația Cultură prin Muzică

Organizator al turneului: Asociația “Cultură prin Muzică”

Un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Partener principal: UCIMR (Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România)

Parteneri culturali: Forumul Democrat al Germanilor din România, Primăria Municipiului Mediaș, Societatea de Concerte Bistrița, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Brașov, Filarmonica Pitești, Filarmonica “Banatul” Timișoara, Primăria Sinaia, Teatrul Odeon.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Bookhub, onlinegallery.ro