Pentru că în cei peste 7 ani de experiență ca organizatori de seminarii și ateliere în pedagogiile muzicale de tip activ (Dalcroze, Orff, Kodaly), am remarcat nevoia și interesul profesioniștilor din România de a accesa noi metode de lucru adaptate societății dinamice în care trăim. Dincolo de evenimentul de formare, la fiecare seminar Dalcroze se instala o atmosfera de colaborare, de bună dispoziție, în care procesul de predare-învățare nu avea nimic forțat și în care comunicarea și exprimarea erau privilegiate.

Pentru că știm că muzica are un impact direct asupra emoțiilor noastre, a relațiilor noastre cu ceilalți, dar și asupra structurii și conexiunilor creierului, motiv pentru care, formarea in domeniul pedagogiei muzicale Dalcroze este un instrument excelent în multe domenii profesionale, dar și în viața personală.

Pentru că educația muzicală în România are nevoie de noi metode de acțiune, de o abordare a procesului predare-învățare dinamică, participativă. Avem nevoie de o educație muzicală adecvată care să dezvolte un public educat, avizat, cunoscător și iubitor de orice muzică de calitate. Un public care să aprecieze efortul și frumusețea actului artistic.Dalcroze este o pedagogie muzicală de tip activ care oferă o nouă perspectivă asupra educației muzicale și nu numai. Este o metodă muzicală care conectează corpul, mintea și partea emoțională o omului, oferind soluții armonioase în existența ființei umane.

Pentru că este o pedagogie muzicală de tip activ cu aplicabilitate demonstrată în mai multe domenii: educație generală, sănătate, muzică, dans, actorie, social. În Elveția este utilizată și aplicată în școlile primare, în lucrul cu persoane vulnerabile (vârstnici, copii mici, persoane cu sănătate fragilă, persoane cu dificultăți de integrare, învățare, concentrare etc), ca terapie în diferite afecțiuni (terapii recuperatorii, boli degenerative, tratament post-traumatic etc).

Pentru că profesioniștii din România au nevoie de formare de calitate care să le deschidă noi orizonturi de practică profesională, să le ofere noi mijloace de intervenție și să îi motiveze în dezvoltarea lor personală și profesională.

Pentru a dezvolta un nou mod de comunicare, învățare și relaționare între profesioniști și mediul lor de viață și muncă, între profesioniști și comunitatea pe care o deservesc.

Nu în ultimul rând, pentru că Dalcroze aduce o gură de aer proaspăt celor care au studiat zeci de ani un instrument, celor care predau muzica instrumentală, corală sau educația muzicală. Este o perspectivă în care noțiunile teoretice nu sunt abstracte, iar muzica nu este ceva pur intelectual sau tehnic, ci este, în primul rând, muzicalitate, emoție, relaționare și comunicare pozitivă între oameni.

Pedagogia muzicală Dalcroze nu își propune să formeze virtuozi, ci oameni cultivați, iubitori de muzică, profesioniști motivati și oameni empatici. În pedagogia Dalcroze se predă și se învață cum să asculți activ, cum să imaginezi sonor. Motivația și plăcerea, experimentarea, mișcarea corporală, improvizația și creația, lărgirea perspectivei personale, construirea unui climat care să încurajeze colaborarea și exprimarea, toate acestea sunt elemente pe care se bazează pedagogia Dalcroze.

Certificatul Dalcroze în România este o formare care deschide perspective profesionale și personale reale, poate oferi noi modalități de intervenție și dezvoltare în practica profesională, poate impacta în mod pozitiv viața socială a unei comunități prin aportul în educație, cultură, sănătate.